Andersenschool

Onze school

De Andersenschool in Woerden verzorgt basisonderwijs voor reguliere en hoogbegaafde leerlingen. Oorspronkelijk stond de school in het Staatsliedenkwartier. In 1995 verhuisden we naar de wijk Snel en Polanen. Hier zitten we met onze 210 leerlingen nog steeds met veel plezier!

Oorspronkelijk kwamen de kinderen alleen uit Woerden. Nu nog worden leerlingen aangemeld waarvan de ouders al leerling van de school waren. Tegenwoordig trekt de school ook kinderen uit Oudewater, Montfoort, Maarssen, Mijdrecht, Vleuten en de Meern.

“Ieder kind heeft talent en gebruikt nieuwsgierigheid om te groeien”. Van oudsher is er op school veel aandacht voor culturele ontwikkeling. Er is veel aandacht voor lezen, in de vorm van activiteiten zoals de schrijver in de school, de voorleeswedstrijd en het “lekker lezen”. We werken met veel externe partners om ons onderwijs nog meer te laten aansluiten op de belevingswereld van onze leerlingen.

Veel aandacht is er voor toneel, waardoor leerlingen leren zichzelf te uiten en te presenteren. Het “durven zijn wie je bent” is bij ons heel belangrijk. Door allereerst in te steken op die dingen waar de leerlingen goed in zijn, groeit het zelfvertrouwen en het zelfbeeld, waardoor leerlingen zich fijn en gewaardeerd voelen.

Voor een goede sfeer is het belangrijk dat we afspraken met elkaar maken waar we ons aan houden. De hoofdafspraken zijn:

  • Zorg dat het voor anderen op school ook leuk is.
  • Ga bij ruzie naar de leerkrachten.
  • Praat rustig en vriendelijk met elkaar.

Vanaf groep 1 maken de leerlingen samen met de leerkracht afspraken met betrekking tot hun eigen groep. In een sfeer waarin het normaal en vanzelfsprekend is dat je je aan afspraken en regels houdt, voelen kinderen zich prettiger en ontwikkelen ze zich beter.

Ons motto is: Huppelend naar school en fluitend weer naar huis!