Andersenschool

Begin van de Kinderboekenweek

Het grootste leesfeest van het jaar barst weer los. De Kinderboekenweek 2017 gaat over Griezelen. Op school, in boekhandels en bibliotheken zijn speciale activiteiten en ook op Leesplein is veel te doen. Lees hier een overzicht.

Gruwelijk Enge Leestips
Horrorclowns, oppasmonsters, beesten die op het kerkhof leven: als je geniet van enge boeken, kun je je lol op. Elke dag van de Kinderboekenweek vind je een griezelig boek bij de Leestips.

Raad de griezel
Hoeveel boekenmonsters ken jij? We stellen de engerds aan je voor, de slechtste boekfiguren uit de heerlijkste boeken.
Wie heeft er grote harige poten, sliertjes in zijn baard of vijf koppen? Als je veel griezelige boeken leest, herken jij ze vast.
Vanaf morgen kun je elke dag een griezel raden bij Nieuws.

Waar is Janneke Schotveld bang voor?
De schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk Kattensoep vertelt in een interview waar zij knikkende knieën van krijgt. Lees het interview Waar is Janneke Schotveld bang voor?

Win een gruwelijk eng boek

Heb je het interview met Janneke Schotveld gelezen, dan is het een fluitje van een cent om de zes vragen van de Kennisquiz te beantwoorden. Heb jij alles goed, dan maak je kans op een van de Gruwelijk Enge boeken die klaarliggen voor de winnaars. Doe mee met de Kennisquiz.

Boeken om te griezelen

Welke fijne enge boeken zijn er dan zoal? Wil jij weten wat te lezen, doe dan inspiratie op in de lijst Kinderboekenweek 2017: Griezelen.

Op pad in jouw buurt

Elke bibliotheek organiseert leuke dingen. Ook in kinderboekwinkels is van alles te doen. Soms komen er schrijvers op bezoek of is er een spelletjesmiddag. Het is echt de moeite waard om even te kijken wat er bij jou in de buurt te doen is. Vergeet niet om een Kinderboekenweekgeschenk mee te nemen, als je in de boekwinkel bent!

Kinderboekenweeklied

Kinderen voor Kinderen maakten weer een vrolijk en dansbaar lied bij de Kinderboekenweek. Bekijk de videoclip hier onder.

© Koninklijke Bibliotheek