Andersenschool

Geronimo

Een musical voor kinderen uit de groepen hb6, hb7 en hb8.

Beste kinderen en jullie ouders,

Op donderdag 27 september om 14.45 (14.15 verzamelen) begin ik met de repetities van de spannende musical  Geronimo: Het is het spannende verhaal over het opperhoofd van de Apache-indianen die ten strijde trekt tegen de Sioux-stam van Orchotsk. Een verhaal vol spanning en avontuur. Maar ook veel humor. Met tovenaressen en heksen, medicijnmannen, dappere strijders en verliefde indianen. Veel dans, liedjes en spannende muziek op cello, keyboard en trommels. Er gebeurt van alles in het het verhaal, maar gelukkig komt het uiteindelijk goed en sluit iedereen vrede met elkaar. Er zijn 18 rollen en we repeteren 12 keer – steeds op donderdag van 14.45 tot 15.45 (soms 16.00) en ik ben er al om 14.15 om de kinderen op te vangen.

We bouwen met z’n allen ook twee maal aan het decor (een totempaal en een teepee!) en we eindigen het  project met een lange repetitiedag en een uitvoering ‘s avonds om 19.00. Dat is op een donderdagavond na de Kerstvakantie. Op het podium in de school.

De kinderen leren zingen, toneel spelen, dansen, maken zich een rol eigen, leren teksten uit hun hoofd, werken harmonieus samen en bouwen een decor en maken zelf hun kostuum. Bovendien leren ze om met de spanning van een uitvoering om te gaan. En alles in een prettige, veilige en creatieve sfeer. GERONIMO is voor de kinderen een kunst-educatief project: naast zingen, dansen, toneel spelen, decor en kostuum zelf vervaardigen vind ik het belangrijk zat we met elkaar in een positieve en eendrachtige manier samenwerken.

Ik begeleid het project en voer tijdens de opvoering de muziek ‘live’ uit op cello, keyboard en slagwerk.

Er is veel dans en beweging in het stuk en daarvoor zal ik de kinderen steeds in tweetallen opdracht geven om bij de liedjes ‘een basisdans’ te bedenken. Met de groep maken we vervolgensde dans af.

Twee jaar geleden hebben kinderen van De Andersernschool met veel plezier Thuis bij de Sneeuwbarabaren uitgevoerd. Ook toen hebben een aantal ouders een bijdrage geleverd door mee te helpen aan het bouwen van het decor en waren ze op de uitvoeringsdag aanwezig om o.a. mee te helpen met het schminken en souffleren van de kinderen. Die aanwezigheid wordt ook bij dit project zéér op prijs gesteld en gewaardeerd.

Deelname aan het GERONIMO-project kost € 95,00 all in per deelnemend kind. Daar stuur ik per e-mail een factuur voor.  Eventueel kunnen ouders voor een geldelijke bijdrage een beroep doen op het jeugdcultuurfonds.

Als je het een leuk idee vindt om je kind te laten meedoen kun je een mailtje sturen naar: dedansendetijger@gmail.com Vermeld dan de naam van je kind, in welke groep hij/zij zit en op welk telefoonnummer ik jullie kan bereiken. Ik ben het best te bereiken op 0621821390. Ook voor vragen over het project.

En kijk eens op www.dedansendetijger.nl– dat is mijn kindermusical-website. Bij de link ‘MUZIEK’ vind je de liedjes van GERONIMO! Dat is handig om thuis de muziek te oefenen. 

                       Hartelijke groeten van Bas. 

                 

Bas van Waard                                 E-mail: dedansendetijger@gmail.com

Oostenburgervoorstraat 192             Internet: www.basmobilmusic.nl(cello/componeren/lesgeven)

1018 MR Amsterdam                        www.dedansendetijger.nl (kindermusicals)

Tel. 0206924946 / 0621821390         KVK nr. 34 28 51 98   /   In bezit VOG