Andersenschool

Kinderoefentherapie

Op de Andersenschool hebben we niet alleen oog voor kinderen met dyslexie, dyscalculie, hoogbegaafdheid, maar ook voor kinderen met motorische problemen.

Kinderen ontwikkelen zich motorisch op hun eigen manier, in hun eigen tempo. Meestal gaat dat goed; de meeste kinderen houden van bewegen en leren allerlei vaardigheden zoals kruipen, lopen, klimmen, zwemmen, fietsen en schrijven zonder heel veel inspanning. Soms gaat dit niet vanzelf en vinden kinderen het moeilijk om bepaalde activiteiten goed uit te voeren, hoe hard ze hun best ook doen!

In Balans Oefentherapie helpt deze kinderen met hun motorische problemen waardoor bewegen makkelijker en plezieriger wordt.

Bewegen is behalve leuk en gezond ook heel nuttig. Spelenderwijs oefenen kinderen hun spieren, zintuigen en motoriek. Ongemerkt leren ze zo de vaardigheden die ze de rest van hun leven nodig hebben. Vandaar dat het belangrijk is dat de kinderen geholpen worden waarbij het bewegen niet gemakkelijk gaat.

Bij motorische problemen kan gedacht worden aan veel vallen, niet meekomen met de gym-of zwemles, onhandigheid, angst om te bewegen, moeite hebben met (leesbaar) schrijven, etc.
Ook kunnen kinderen met houdingsproblemen uiteraard bij ons terecht.

In Balans Oefentherapie biedt kinderen van de Andersenschool onder schooltijd de mogelijkheid binnen de school te oefenen met een Kinderoefentherapeut.

© In Balans Oefentherapie